Groepsreis Corfu

8 – 18 Juni 2023


 

Corfu, het groene eiland in de Ionische zee lijkt soms meer op Italië dan op Griekenland. Het is gezegend met een weelderige natuur en rijke bloemenpracht. Dat het eiland 4 eeuwen lang behoorde tot de Republiek Venetië valt op door de typische architectuur in de hoofdstad. Verder vind je overal knusse baaien en dorpjes, olijfbomengaarden en Italiaanse cipressen.

Hoe ziet deze reis eruit?

We verblijven de eerste 4 nachten in Benitses, van waaruit we zuid-Corfu zullen ontdekken en vervolgens 6 nachten in Gouvia, de ideale uitvalsbasis voor noord-Corfu en Corfu-stad. We bezoeken met ons eigen vervoer zowat alle hoogtepunten van het eiland.

Verwacht je aan mooie glooiende landschappen, weidse uitzichten en exotisch uitziende stranden. Maar ook onvergetelijke wandelingen, het zomerpaleis ‘Achilleion’ van de Oostenrijkse keizerin Sisi en de pittoreske hoofdstad Kerkyra. En zeker ook de tijd om uit te rusten en te genieten van strand, zwembad of een leuk terrasje, het is tenslotte vakantie!

Hoe ziet een dag met ons op Corfu eruit?

Na een deugddoende nacht in jouw privé kamer, is er uitgebreid de tijd om te ontbijten. De meeste dagen trekken we er rond ongeveer 9:30u met eigen vervoer op uit. Naast de (bijna) dagelijkse excursies is er zeker ook voldoende tijd voor ontspanning of eigen invulling. De meeste dagen is ofwel de lunch ofwel het diner inbegrepen en dit in plaatselijke restaurantjes.

Gedurende deze reis word je vergezeld door een Vlaamse en een Griekse begeleider, die alle organisatie ter plaatse op zich nemen. 

Verblijven doen we standaard in single kamers in degelijke, karaktervolle hotels.
Schrijf je jezelf samen in met een vriend(in) en slapen jullie op dezelfde kamer? Dan krijg je een korting.

REIS VOLZET

PRIJS: €2.025,-

Ga je mee? Schrijf je hier in!

Algemene en bijzondere voorwaarden

Dag 1: 

Welkom op Corfu!

’s Morgens ontmoet iedereen elkaar en begeleider Thomas op Brussels Airport en ’s middags stijgen we op. In de loop van de namiddag arriveren we dan op het prachtige, groene Corfu. De eerste beelden vanuit het raampje van het vliegtuig geven al een glimp weer van de schoonheid van het eiland.
Aan de luchthaven staat onze Griekse begeleider Giannis te wachten met de minivans. We zetten koers richting het zuiden van het eiland en ons eerste hotel. Dan is het tijd voor enkele uren ontspanning en ’s avonds hebben we ons eerste gezamenlijk groepsdiner.

Diner inbegrepen.

Overnachting: Potamaki Beach hotel, Benitses

Dag 2: Tocht door Zuid-Corfu

Na een rijkelijk ontbijt trekken we rond 9:30u erop uit. We passeren langs monumenten, kerkjes, een Byzantijns kasteel, grotten, eeuwenoude olijfbomen en nemen vervolgens de tijd voor een relaxte groepslunch in een gemoedelijk klein dorpje aan de zuidwestkust.
Na de lunch gaan we langs bij Mavroudis Olive Oil estate en leren we alles bij over de geschiedenis van olijfolie op Corfu, het vervaardigingsproces, en uiteraard een tasting.
Nadien keren we terug naar een hotel en is de rest van de dag vrij te besteden.

Ontbijt – Lunch inbegrepen.

Overnachting: Potamaki Beach hotel, Benitses

Dag 3: Achilleion & Kanoni

Vandaag bezoeken we het Achilleion, de zomerresidentie van de Oostenrijke keizerin Sisi. Dit imposante paleis is binnenin een museum en de tuinen rondom hebben een prachtig panoramisch zicht.
Nadien rijden we verder richting Kanoni. Hier wandelen we over de Kanoni-brug die beroemd is bij vliegtuig-spotters. Misschien zien wij er ook wel eentje overvliegen. We bezoeken aan de andere kant van het water het kleine Vlacherna klooster en vervolgens lunchen we bij een magnifiek uitzicht. Na de lunch nemen we een speedbootje naar het schattige Pontikonisi eilandje.
Op de terugweg naar het hotel passeren we nog de restanten van Kaiser’s Bridge, die Sisi ooit liet bouwen om vanuit het Achilleion een rechtstreekse toegang tot de zee te hebben.

Ontbijt – Lunch inbegrepen.

Overnachting: Potamaki Beach hotel, Benitses

Dag 4: Chlomos village, Issos beach & Notos

Na het ontbijt zetten we koers richting het zuid-westen. Onze eerste stop is Chlomos village, een mooi klein dorpje dat in amfitheaterstijl tegen een heuvel gebouwd is. Nadien zetten we onze tocht verder en zien we het weelderige groene landschap plaats maken voor duinen van fijn goudkleurig zand. Bij Issos beach is er de mogelijkheid om enkele uren van het strand te genieten. Ben je geen zonneklopper? Dan zijn een wandeling langs het Korission meer (en flamingo’s spotten!) of naar badplaats Agios Georgios alternatieven.
Rond 13u ’s middags vertrekken we richting Notos, de meest exotische plaats op Corfu waar verschillende palmsoorten, varens, bananenbomen en andere tropische plantensoorten en bloemen zijn aangelegd. In combinatie met het diepblauwe zeewater waan je je hier wel in de Caraïben. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen tenmidden van deze natuurpracht. Nadien is er nog de tijd om wat rond te kijken, foto’s te nemen of een duik in de zee.
’s Avonds is het tijd voor ons tweede gezamenlijk groepsdiner. Giannis neemt ons mee naar een authentieke taverne in het oude dorp. 

Ontbijt – Diner inbegrepen.

Overnachting: Potamaki Beach hotel, Benitses

Dag 5: Kaisers Throne, Pelekas & verhuis naar Gouvia

Na het laatste ontbijt in ons eerste hotel, checken we uit en zetten we koers richting ons tweede verblijf in Gouvia. Maar niet zonder eerst halt te houden bij al dat moois dat we onderweg tegenkomen! Zo stoppen we onder andere bij Kaiser’s Throne, het favoriete observatiepunt van Keizerin Sisi om weg te dromen bij de natuurlijke schoonheid van Corfu. Nadien volgt wat vrije tijd en de mogelijkheid om te lunchen in het prachtige dorpje Pelekas.
Nadien zetten we koers naar Gouvia en ons tweede hotel: Palotel Design.

Ontbijt inbegrepen.

Overnachting: Palotel Design, Gouvia

Dag 6: Vrije dag of Excursie Albanië

Vandaag kan je genieten van een vrije dag of je hebt de keuze om mee te gaan op een dagexcursie naar Albanië (niet inclusief: prijs geschat op €70). Voor de dagtocht naar Albanië varen we vanuit Corfu-stad in 50min naar Saranda. Van hieruit maken we een busexcursie naar Butrint National Park met Engelstalige gids en nadien volgen nog enkele uurtjes vrije tijd in de stad alvorens we terugkeren naar Corfu.

Ontbijt inbegrepen.

Overnachting: Palotel Design, Gouvia

Dag 7: Corfu-stad & de Oude Vesting

Vandaag gaan we naar Corfu-stad voor een rondleiding langs de hoogtepunten zoals de Sint-Spyridon kerk, het Liston en Saint-George’s gate. De schitterende Venetiaanse architectuur doet dit stadje erg Italiaans aanvoelen. We bezoeken ook het indrukwekkende oude fort en nadien kan er vrij geluncht worden.
Wie wil, kan mee het kleine bootje nemen naar Vido island voor de lunch, waar nadien ook nog een aangename wandeling tussen het pijnbomenbos gemaakt kan worden. Er bevindt zich ook een mausoleum.
Wie liever langere tijd in Corfu stad wil blijven om te kuieren, shoppen, … kan makkelijk terug in Gouvia geraken met de uitstekende busdienstregeling of een taxi.
’s Avonds volgt een uitgebreid groepsdiner in de buurt van Gouvia.

Ontbijt – Diner inbegrepen.

Overnachting: Palotel Design, Gouvia

Dag 8: Angelokastro & Paleokastritsa

Vandaag ontdekken we noordwesten van Corfu. Angelokastro was een van de belangrijkste burchten uit de Byzantijnse tijd. De burcht is impressionant maar de omgeving en het uitzicht zijn pas écht de moeite waard. Heerlijk om hier even een koffie te drinken.
Vervolgens rijden we naar Paleokastritsa, een plaats die in feite uit 3 baaien en 2 groene, heuvelachtige schiereilanden bestaat. Deze plaats doet erg exotisch aan, je waant je wel in Thailand! In Paleokastritsa bezoeken we het gelijknamige klooster op het schiereiland en nadien lunchen we gezamenlijk in een van de snackbars aan het strand. Nadien is er nog 1,5u vrije tijd om wat rond te wandelen of een duik in het helderblauwe water te nemen.

Ontbijt – Lunch inbegrepen.

Overnachting: Palotel Design, Gouvia

Dag 9: Canal D’amour, Kaap Drastis & Porto Timoni

Vandaag zetten we opnieuw koers naar het noorden. Onderweg naar het beroemde Canal D’amour stoppen we bij Pantokrator Abbey, een prachtig orthodox klooster geïsoleerd midden tussen de bergen en olijfbomen. Aan de noordkust heeft de zee in de zachte zandsteen gladde inhammen gemaakt, waarvan het Canal D’amour de meest iconische is. De legende beweert dat iedere vrijgezel die er doorheen zwemt, de man of vrouw van zijn/haar dromen vlug zal ontmoeten.
Nadien gaan we naar Kaap Drastis, indrukwekkende stijle kliffen die we vanop een uitkijkpunt kunnen bewonderen. Onze groepslunch houden we in een traditionele taverna onderweg naar onze volgende stop.
Na de lunch rijden we verder tot het schattige dorpje Afionas. De liefhebbers kunnen van hieruit een pittige wandeling maken naar Porto Timoni en terug (2,5km). Anderen kunnen het dorpje verkennen en genieten van de uitzichten. Nadien keren we terug naar het hotel.

Ontbijt – Lunch inbegrepen

Overnachting: Palotel Design, Gouvia

Dag 10: Vrije dag of boottocht

Vandaag is het een vrije dag: een laatste keer volop genieten van strand, zwembad of de sfeer opsnuiven in Corfu-stad.
Of: je kan een boottocht maken met kapitein Spyros die langs de mooiste baaien vaart van noordoostelijk Corfu, met lunch-stop in het pittoreske plaatsje Kassiopi (niet inclusief, geschatte prijs €35).
’s Avonds gaan we naar Corfu-stad voor een heerlijk en sfeervol laatste groepsdiner.

Ontbijt – Diner inbegrepen.

Overnachting: Palotel Design, Gouvia

Dag 11: Terug naar huis

Na een laatste ontbijt komt de reis helaas ten einde. We keren terug naar de luchthaven, maar hopelijk is dit geen vaarwel maar een tot ziens!

Prijs

 • De reissom: €2.025,-
 • Vluchten en 23kg ruimbagage inclusief
 • Max. aantal deelnemers: 10

Inclusief

 • Internationale vluchten met Brussels Airlines
 • Gezelschap van twee ervaren reisbegeleiders
 • Alle vervoer ter plaatse met comfortabele minivans – volgens programma
 • Overnachtingen in Benitses & Gouvia
 • Elke nacht jouw persoonlijke single kamer
 • 10 rijkelijke ontbijten in de hotels
 • 8 gezamenlijke groepsmaaltijden inclusief
  • 4 lekkere lunches in lokale tavernas (water & huiswijn steeds inbegrepen)
  • 4 heerlijke groepsdiners in lokale restaurants (water & huiswijn steeds inbegrepen)
  • groepsmaaltijden zijn meestal in mezzevorm
 • Alle (entreegelden voor) vermelde excursies en activiteiten
  • optionele activiteiten zoals vermeld in het programma zijn ter plaatse te bekostigen
 • Alle toegangsgelden van bezoeken volgens programma (exclusief de optionele excursies)

Exclusief

 • Andere maaltijden en extra dranken
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Dossierkosten (€25)

Wil je er zeker bij zijn? Neem dan nu alvast een optie middels onderstaand inschrijfformulier en krijg als eerste de kans om jouw optie te bevestigen wanneer de prijs bekend is.

Ga je mee? Schrijf je hier in!

Algemene en bijzondere voorwaarden