Groepsreis Kreta 2019

Groepsreis Kreta 2019

Tijdens de reis zetten we in op gezelligheid. We ontdekken het eiland met eigen vervoer en creëren een echte roadtrip vibe!
Zo komen we soms op volstrekt unieke plaatsen. Wist je dat er een dorpje bestaat waar alle winkeltjes en restaurants producten verkopen op basis van lokaal geteelde avocado’s? 

Tijdens de reis wordt er ook voldoende tijd gemaakt om even stil te staan en te genieten.
Een koffie op een idyllisch pleintje of lekkere cocktails na het avondmaal? Het hoort er bij!
Een quiz avond, een zelf georganiseerde BBQ … bij SingleTrips gaan we volop voor de ideale vakantiecombinatie: Fun, Relax & Discover.

PRIJS

De reissom bedraagt € 1.095,-.
Vluchtprijs is exclusief en wordt vastgelegd bij een voltallige groep.

Nog slechts 3 plaatsen over!

Leden van Singles.be genieten van een mooie korting van € 75.

Ik wil mee op deze reis

Aankomst Kreta > DAG 1 – 16/09: Plakias (B/-/-)

Vandaag start eindelijk die reis waar je al maanden van droomt. Eenmaal aan boord van het vliegtuig kan je eindelijk dat boek lezen waar je niet aan toe kwam.

Aangekomen in Kreta staan onze begeleiders jou op te wachten met de minivans, klaar om je naar onze eerste bestemming te rijden. We maken kennis met de luxueuze villa’s en installeren er ons voor de komende 4 nachten. Er is uitgebreid de tijd om het zwembad, de tuin en de spectaculaire vergezichten in ons op te nemen. De liefhebbers kunnen ook een spelletje tafeltennis spelen.

Na een aperitief en een kennismakingsspelletje begeven we ons naar een authentieke taverna. Deze taverna, gebouwd op een klif, voorziet ons van panoramische uitzichten waarbij we onder het genot van traditioneel Grieks of Kretenzisch eten elkaar verder leren kennen.

Overnachting: Anemos Four Seasons Luxury Villas

Op wandeltocht > DAG 2 – 17/09: Plakias (B/-/-)

Uitgebreid ontbijt in de villa.

Vandaag staat meteen een van de hoogtepunten van de reis en zelfs van heel Kreta op het programma! De hike (wandeling) door de Imbros kloof. Tijdens deze 7 kilometer lange wandeling kom je door een diversiteit aan landschappen. Zo is de kloof op bepaalde punten breed en rijk gevuld met vegetatie, terwijl ze op andere plaatsen dan weer erg smal is en met rotswanden tot soms wel 300m hoog.

Mocht je om welke reden dan ook liever niet wandelen? Dan kan je terwijl de hikers de kloof trotseren, het pittoreske havendorpje Chora Sfakion leren kennen! Observeer de vissersbootjes vanaf een van de terrasjes langs de haven of ga rondneuzen in een van de vele winkeltjes.

Nadat we de wandelaars hebben opgepikt maken we op de terugweg richting de villa’s nog een stop bij Frangokastello, een oud Venetiaans kasteeltje aan de rand van een gouden zandstrand dat uitnodigt voor een frisse duik.

Vanavond blijven we in de villa’s en is het BBQ en quiz night! Iedereen helpt mee om er een geslaagde avond van te maken vol lekker eten, plezier en gezelligheid.

Overnachting: Anemos Four Seasons Luxury Villas

De geschiedenis in > DAG 3 – 18/09: Plakias (B/-/-)

Uitgebreid ontbijt in de villa.

Tijd om wat geschiedenis van antiek Kreta te leren kennen. Iedereen heeft vast wel gehoord van het Minoïsch Paleis van Knossos, maar het op één na grootste Minoïsch Paleis op Kreta is veel minder bekend: Phaistos! We bezoeken deze archeologische site nadat we eerst Matala ontdekt hebben, een kustplaatsje met geschiedenis en ook wel bekend als hét hippie-dorp van Kreta.

Na Phaistos kruisen er nog twee andere pittoreske dorpjes ons pad en ‘s avonds trekken we naar het iets meer toeristische Plakias voor een diner in een van de gezellige restaurantjes. Voor de liefhebbers van cocktails zijn er enkele lekkere drankjes in de sfeervolle cocktailbar te verkrijgen.

Overnachting: Anemos Four Seasons Luxury Villas

Unieke plaatsen > DAG 4 – 19/09: Plakias (B/-/-)

Uitgebreid ontbijt in de villa.

Vandaag ontdekken we enkele unieke plaatsen op Kreta! In en rond Preveli vinden we historisch belangrijke kloosters, de Kourtaliotiko kloof met zijn watervallen en een prachtig palmenbos vlak aan een strand waar je zowel in zoet als in zout water kan baden.

De avonturiers onder ons krijgen ook de kans om een deel door de Kourtaliotiko rivier te hiken. Samen met een local trek je door de kalkstenen kloof. Tijdens deze tocht ontdek je watervalletjes, kleine grotten en prachtige vegetatie. Je kan er ook een duik nemen in het frisse water.

Na voldoende vrije tijd bij het strand en palmenbos, is het tijd om huiswaarts te keren want ‘s avonds staat er nog een traditioneel diner op ons te wachten in een van de authentieke binnenlandse taverna’s.

Overnachting: Anemos Four Seasons Luxury Villas

Avocado’s onderweg > DAG 5 – 20/09: Rethymno (B/-/-)

Na een uitgebreid ontbijt nemen we afscheid van de villa’s en rijden we richting Rethymnon. Dit doen we niet zonder even te stoppen bij de bijzondere plaatsen die we onderweg tegenkomen. Zo vinden we in het midden van het Kretenzische binnenland een dorpje temidden van avocado-gaarden waar letterlijk elk barretje of shop avocado’s verwerkt in hun producten.

Ook houden we even halt bij het indrukwekkende meer van Kournas, het enige zoetwatermeer op Kreta, verstopt tussen de witte bergen.

Bij aankomst in Rethymnon is er ruim de tijd om te ontspannen, te genieten van de faciliteiten van ons boetiekhotel of nog enkele uren op het strand mee te pikken. ‘s Avonds maken we een korte wandeling door het historische centrum van Rethymnon gevolgd door een diner in een verborgen restaurantje.

Overnachting: Pepi Boutique Hotel

Stadswandeling > DAG 6 – 21/09: Rethymno (B/-/-)

Continentaal ontbijt in het hotel.

Na het ontbijt gaan we naar die andere prachtige Venetiaanse stad: Chania! De enthousiaste begeleiders delen je enkele feiten en weetjes over de stad en de verschillende gebouwen en monumenten die we tijdens de stadswandeling passeren. Lunchen kan aan de gezellige haven of in een van de typische smalle binnenstraatjes. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om de winkeltjes en overdekte markt te ontdekken.

Tijdens de terugrit naar Rethymnon houden we nog even halt bij de ruïnes van Aptera, wat ooit een machtige stadstaat was.

‘s Avonds volgt een diner in een authentiek restaurant aan het water.

Overnachting: Pepi Boutique Hotel

Natuurlijk rijkdom > DAG 7 – 22/09: Rethymno (B/-/-)

Continentaal ontbijt in het hotel.

Het binnenland van Kreta kent veel historie en natuurlijke rijkdommen. Vandaag bezoeken we een van de bekendste en beruchtste kloosters van Griekenland. Wat er zich hier ooit heeft afgespeeld staat bij de Kretenzers bekend als een zwarte vlek in hun geschiedenis. Nadien volgt een korte, maar prachtige wandeling door Myli, de groenste kloof op Kreta die bezaaid ligt met ruïnes van huizen, kerkjes en molens. Het dorpje dat hier ooit lag, is volledig verslonden door de natuur.
Terug in Rethymnon is het tijd om hét belangrijkste landmark van Rethymnon te ontdekken; het Venetiaanse Fortezza.

’s Avonds volgt het laatste diner met typische Griekse mezze in een van de gezelligste straatjes van Rethymnon. Tijd om terug te blikken op een heerlijke vakantie.

Overnachting: Pepi Boutique Hotel

Terug naar huis > DAG 8 – 23/09: Rethymno (B/-/-)

Na een laatste uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het boetiek hotel, Rethymnon, Kreta en van elkaar… maar hopelijk is dit geen vaarwel maar een tot ziens!

Tot volgend jaar?

Ik wil mee op deze reis

PRIJS

De reissom bedraagt € 1.095,-.
Vluchtprijs is exclusief en wordt vastgelegd bij een voltallige groep.

Nog slechts 3 plaatsen over!

Leden van Singles.be genieten van een mooie korting van € 75.

 

INCLUSIEF

 • Gezelschap van onze enthousiaste Griekenland specialist

 • Alle vervoer met comfortabele minivans

 • 4 overnachtingen in luxe villa’s in single kamer

 • 3 overnachtingen in een boetiek hotel in single kamer

 • 7 rijkelijke ontbijten in groepsverband

 • Alle vernoemde excursies en activiteiten

 • Alle toegangsgelden van bezoeken volgens programma

  Uitzonderingen:
  – Het is mogelijk dat we een enkele keer gebruik zullen maken van een korte taxi rit, deze valt ter plaatse te betalen. Taxi’s in Griekenland zijn niet duur.
  – Indien je opteert om zelfstandig een andere, dan de door ons voorgestelde, vlucht te boeken, kan het zijn dat de luchthaventransfers hier niet bij inbegrepen zijn, dit hangt af van de vlucht. Raadpleeg ons voor een overzicht van de vluchten waarbij de luchthaventransfers inclusief zijn.

 

EXCLUSIEF

 

 • Internationale vlucht naar Kreta
 • Andere maaltijden en dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering ‘Exclusive Europe Selection’ 

  = 6,5% van de totale reissom.

 

Wil je graag onze volledige reisbundel ontvangen over deze reis? Laat het ons weten en we sturen het jou op.