Groepsreis Rhodos

7 – 14 Juni 2022


 

Rhodos is het zonne-eiland, gezegend met een heerlijk klimaat en prachtige natuur. Van begin april tot diep in november is het hier heerlijk toeven op stranden en terrasjes. Maar Rhodos is veel meer dan enkel een zonbestemming. Het eiland is door de eeuwen heen in handen geweest van de Grieken, Perzen, Arabieren, Turken & Britten en heeft daardoor een rijke geschiedenis met tal van bezienswaardigheden. Absolute hoogtepunt is de fantastische Middeleeuwse stad van Rhodos, uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

Hoe ziet een dag met ons op Rhodos eruit?

Na een deugddoende nacht in jouw privé kamer, nemen we uitgebreid de tijd om te ontbijten. De meeste dagen trekken we er rond ongeveer 9:30u à 10u met eigen vervoer op uit. Prachtige kloosters, mooie watervallen, verrassende archeologische sites, gezellige strandjes, een wandeling door mediterrane vegetatie… we gaan het allemaal ontdekken en beleven!

Meestal zijn we rond 16u terug. Nu krijg je de tijd dit moment zelf in te vullen. Rond 20u volgt een héérlijk diner. Elke dag opnieuw in een andere authentieke taverna, zorgvuldig uitgekozen samen met onze lokale Griekse partners.

 

Verblijven doen we standaard in single kamers in karaktervolle en kleinschalige hotels.
Schrijf je jezelf samen in met een vriend(in) en slapen jullie op dezelfde kamer? Dan krijg je een korting.

PRIJS

€ 1450
[Ontdek onderaan deze pagina wat allemaal inclusief is]

Ga je mee ? Schrijf je hier in!

Algemene en bijzondere voorwaarden

Dag 1: Embonas

Welkom op Rhodos!

Na een vroege ochtendvlucht landen we in de voormiddag op het eiland Rhodos, waar de minivans voor ons klaar staan. Wanneer alle koffers zijn verzameld en de formaliteiten afgerond, zetten we meteen koers naar ons eerste hotel.

Het rustieke Ataviros hotel gelegen in het traditionele dorpje Embonas, centraal op het eiland. Dit kleinschalig hotelletje wordt gerund door een hartelijke familie. Nadat iedereen zich in zijn kamer heeft geïnstalleerd is er nog voldoende vrije tijd om te genieten van het zwembad of alvast het dorpje te verkennen voordat we ’s avonds op restaurant gaan voor ons eerste gezamenlijke diner.

Overnachting: Ataviros Hotel

Dag 2: Lindos

Schilderachtig wit dorp aan de voet van de Akropolis

Vandaag zien we voor het eerst het adembenemende landschap van Rhodos. Langs de ene kant wijn- en olijfgaarden zo ver het oog kan zien en aan de andere kant de Ataviros, de hoogste berg van Rhodos.

Na het ontbijt zetten we koers naar Lindos, dat met zijn typische witte huisjes meer doet denken aan de Cycladen dan aan de Dodekanesos. Hier bezoeken we de Akropolis. Na die van Athene, één van de meest indrukwekkende van heel Griekenland. Er is ruim de tijd om het dorp te verkennen, te lunchen en om nog even te genieten op het strand in Saint Paul’s Bay. Op de terugweg maken we nog een korte stop bij het Artamitis klooster.

’s Avonds proeven de plaatselijke delicatessen in een lokale taverna in het dorp.

Overnachting: Ataviros Hotel

Dag 3: Monolithos Castle & Kounaki Winery

Middeleeuwse pracht en heerlijke wijnen

Deze voormiddag neemt een familielid van het hotel ons mee op sleeptouw. Hij weet ons meer te vertellen over de verrassende geschiedenis van zijn streek. We bezoeken de dorpjes Siana & Monolithos, maar het hoogtepunt is het Middeleeuwse kasteel van Monolithos, gesticht door de Orde van Saint-John, beter bekend als de Orde van Malta. Het is even klimmen naar de top van deze vrijstaande rots waarop het kasteel is gebouwd, maar het 360° uitzicht is het meer dan waard.

Nadien is er de mogelijkheid om te lunchen in een van de dorpjes en bij terugkomst zijn er enkele uren vrij om te genieten van het zwembad, de zon en van het hotel.

Embonas staat bekend als het wijndorp van Rhodos. Drink je af en toe eens graag een glaasje, dan moet je hier geweest zijn tijdens een vakantie op Rhodos!

Samen bezoeken we een van de meest gerenommeerde wijnhuizen van de streek. Bij Kounaki Wines krijgen we een tour door de wijnkelders waarna we de kans krijgen om maar liefst 10 verschillende wijnen te proeven. Na het wijnproeven volgt nog een lekker diner in een nabijgelegen restaurantje.

Overnachting: Ataviros Hotel

Dag 4: Kameiros archeologische site & Butterfly Valley

Wandelen door prachtige natuur en eeuwenoude geschiedenis

Na het ontbijt zetten we koers naar Kameiros. Hier ligt de grootste en best bewaarde archeologische site van het eiland. Een professionele gids licht ons de geschiedenis van deze plek toe. Vervolgens rijden we door naar de Butterfly Valley, een natuurpark dat bekend staat om de miljoenen vlinders die er in het voorjaar en de vroege zomer te zien zijn. De prachtige groene natuur, het water en de bruggetjes maken de wandeling meer dan de moeite waard. 

Na deze wandeling hebben we ongetwijfeld honger! Er kan geluncht worden in de snackbar op het einde van de wandeling of in een dorp vlakbij.

In de vroege namiddag komen we weer aan bij het hotel. De rest van de middag is er vrije tijd voorzien en kan er dus genoten worden van het zwembad of een terrasje in het dorp.

Vanavond staat het laatste diner in Embonas op het programma. Voor de gelegenheid vertrekken we op tijd naar het restaurant, want hier beleven we de mooiste zonsondergang van de reis.

Overnachting: Ataviros Hotel

Dag 5: Verhuis naar Rhodos stad
Tocht langs merkwaardige bezienswaardigheden

Na het ontbijt nemen we afscheid van de familie van het Ataviros hotel en zetten we koers richting Rhodos stad! Daar zullen we de volgende drie nachten verblijven. 

Veranderen van verblijf doen we natuurlijk niet zonder te stoppen bij al het moois dat op onze weg ligt.

Onze eerste stop is bij Seven Springs, een klein, bosrijk natuurgebied dat bekend staat om zijn zeven waterbronnen. Ideaal om even tot rust te komen en er de omgeving in je op te nemen.

Vervolgens rijden we door tot Kallithea Springs, oorspronkelijk een groot luxueus spa-hotel. Nu een monument dat toegankelijk is voor iedereen. Hier hebben we ook toegang tot een prachtige baai, waar we even het water kunnen induiken.

Als laatste stop is er nog de Akropolis van Rhodos-stad. Kleiner dan de Akropolis van Lindos, maar het loont zeker de moeite om hier even halt te houden. Het amfitheater en het stadium zijn er uitstekend bewaard gebleven.

Tenslotte maken we kennis met ons nieuwe hotel voor de komende 3 nachten. Het Agla Hotel staat garant voor mooie, comfortabele kamers, heeft een zwembad en is uitstekend gelegen vlakbij het strand en op slechts 800m van ommuurde oude stad.

In de avond dineren we op aanraden van onze lokale partners in een restaurant in de buurt van het hotel. 

Overnachting: Agla Hotel

Dag 6: Middeleeuws Rhodos

UNESCO werelderfgoed op wandelafstand

Na een eerste lekker ontbijt in ons hotel gaan we de ommuurde middeleeuwse stad van Rhodos verkennen. Laat je verrassen door de typische architectuur, de smalle straatjes waar je de Griekse sfeer helemaal kan opsnuiven en de bijzondere monumenten. Na een tocht door de stad kent Thomas nog een leuk adresje om te lunchen en even tot rust te komen.

De rest van de dag is er vrije tijd voorzien. Verder kuieren door de middeleeuwse stad, gaan uitblazen op het strand, relaxen aan het zwembad van het hotel, gaan shoppen in het nieuwe centrum… het kan allemaal!

‘s Avonds is het diner vrije keuze. Eet je liever aan/op het strand of in de gezellige middeleeuwse stad? De keuze is aan jou! 

Overnachting: Agla Hotel

Dag 7: Boottocht naar eiland Symi

Kleurrijk eiland en bijzonder klooster

Vanochtend ontbijten we vroeg want om 8:30u komen de taxi’s ons oppikken om naar de haven te voeren waar we om 9u de boot nemen naar het eiland Symi. Onze eerste stop is in het zuiden van het eiland. Verscholen in een baai ligt hier het Panonormitis klooster. We krijgen ruim de tijd om dit imposante bouwwerk te verkennen.

Vervolgens varen we verder naar Symi stad. Symi staat bekend om zijn kleurrijke huisjes. We zijn vrij om dit stadje op ons eigen tempo te verkennen, te lunchen en een duik te nemen in het water, voor de boot ons weer komt ophalen.

In de avond volgt het laatste diner en hiervoor gaan we naar een uitstekend restaurant. Wie de laatste avond in stijl wil afsluiten, kan nog mee naar een gezellige bar voor met een lekker drankje terug te blikken op een geslaagde vakantie!

Overnachting: Agla Hotel

Dag 8: Terugvlucht naar België

Laatste ontbijt en afscheid

Vandaag komen de taxi’s ons in de vroege voormiddag ophalen om naar de luchthaven te gaan. Tijdens ons laatste ontbijt kunnen we nog even terugblikken op een zalige vakantie.

Hopelijk tot volgend jaar!

Prijs

 • De reissom: € 1450
 • Vluchten inclusief
 • Min. aantal deelnemers: 6
 • Max. aantal deelnemers: 10

Inclusief

 • Internationale vluchten met TUI fly

 • Gezelschap van twee enthousiaste reisbegeleiders

 • Alle vervoer ter plaatse met comfortabele minivans en taxi’s – volgens programma

 • Overnachtingen in Embonas & Rhodos stad

 • Elke nacht jouw persoonlijke single kamer

 • 7 rijkelijke ontbijten in groepsverband

 • 6 lekkere diners in lokale restaurants (steeds water & wijn inbegrepen)

 • Alle vermelde excursies en activiteiten

 • Alle toegangsgelden van bezoeken volgens programma

Exclusief

 • Andere maaltijden (lunches) en extra dranken

 • Persoonlijke uitgaven en fooien

 • Dossierkosten

Ga je mee? Schrijf je hier in!

Algemene en bijzondere voorwaarden