Rondreis Thailand 2023

14 tot en met 30 november


 

Tijdens deze 17-daagse rondreis ontdekken we het hart van Thailand.

We bezoeken enkele prachtige nationale parken zoals Khao Yai national park en Erawan national park, vol tropische vegetatie, unieke flora en wondermooie watervallen. We snuiven uiteraard ook de sfeer op in de stad die nooit slaapt: Bangkok! We bezoeken indrukwekkende paleizen, fietsen langs eeuwenoude tempels in Ayutthaya en genieten op de exotische stranden in Cha-am. En zoveel meer… lees daarom hieronder verder en ontdek het hele programma.

We verblijven in elk deelgebied minimum 2 nachten en het programma is zo uitgestippeld dat de transfers tussen de deelbestemmingen niet langer dan zo’n 3u duren. We hoeven ook geen interne vluchten te nemen. Tijdens deze rondreis ontdek je de diversiteit van Thailand zonder gejaagdheid en zonder stress!

Een unieke rondreis die het beste van Thailand combineert. Tijdens deze reis wordt de groep steeds vergezeld van een Vlaamse reisbegeleider en een lokale gids. Alle vervoer gebeurt met onze bus met chauffeur.

Hoe ziet een dag met ons in Thailand eruit?

Na een deugddoende nacht in jouw single kamer, nemen we uitgebreid de tijd om te ontbijten. De meeste dagen trekken we er tussen 9 en 10u op uit. Prachtige monumenten, watervalletjes, tropische fauna en flora, sfeervolle stadjes, deugddoende wandelingen, ongelooflijke uitzichten, verrukkelijk thais eten en unieke tempels… het staat allemaal op ons te wachten om ontdekt te worden.

Er zijn ook voldoende vrije momenten om tot rust te komen. De meeste avonden volgt een héérlijk diner. Meestal in een plaatselijk restaurant, maar o.a. ook een heuse diner-cruise.

Verblijven doen we standaard in single kamers in karaktervolle, eerder kleinschalige en soms volstrekt unieke hotels zoals eco lodges en zelfs een ‘floating hotel’.

PRIJS:  €3.425

Ik wil mee op deze reis

Algemene en bijzondere voorwaarden

14 november: vertrek naar tropisch Thailand!

Vandaag start eindelijk die reis waar je al die tijd naar uitkeek! Al van bij het begin is alles geregeld. Je ontmoet jouw begeleider en reisgezellen op de luchthaven.

15 – 17 november: Khao Yai national park

We landen op 15 november in Bangkok en worden er opgewacht door onze Thaise gids en chauffeur, die ons rechtstreeks naar Khao Yai National park zullen brengen. Hier verblijven we twee nachten in een hotel temidden van het park. Het park staat bekend om haar unieke flora en fauna. Naast herten en zwijnen, leven er zelfs wilde olifanten en enkele wilde tijgers! Tijdens deze twee dagen bezoeken een boeddhistische grottempel, maken we een prachtige wandeling en zien we de Haew Suwat watervallen. Deze watervallen zijn bekend doordat scenes van de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio hier zijn opgenomen.

2x Ontbijt – Lunch – Diner inclusief

2 overnachtingen in The Peri Khao Yai (of gelijkwaardig)

17 – 19 november: Ayutthaya

Ayutthaya was ruim 400 jaar de hoofdstad van Thailand. Het archeologisch park van de stad heeft indrukwekkende tempels gedecoreerd met duizenden bhoeddabeelden. We ontdekken dit fraaie openluchtmuseum per fiets. We doen in Ayutthaya ook een dinercruise: varen over de rivier langs alle mooi verlichte tempels terwijl we van een heerlijke Thaise maaltijd genieten.

2x Ontbijt – Lunch – Diner inclusief

2 overnachtingen in Baan Thai House (of gelijkwaardig)

19 – 22 november: Kanchanaburi & Erawan National Park

Eenmaal aangekomen in Kanchanaburi varen we per longtailboot naar een uniek verblijf: een floating hotel! Er is geen elektriciteit, dus wordt het resort ‘s avonds sfeervol verlicht met olielampen. Neemeen duik in de rivier of ga heerlijk in je hangmat liggen en geniet van de prachtige omgeving en het geluid van vrolijk kwetterende vogels. In de avond is er een optionele zang- en dansvoorstelling van de Mon-stam. Deze stam woont in het dorp naast het hotel.
We bezoeken ook het Erawan National Park waar we de volgende twee nachten in een comfortabel nature resort. We zien de indrukwekkende Erawan watervallen die bij de mooiste van de wereld worden gerekend en maken een ritje met een lokale trein over de Birmaspoorlijn. Het uitzicht is fenomenaal.
We bezoeken eveneens Elephant World, waar we olifanten zien verzorgd worden. We krijgen ook de kans om zelf een olifant te wassen en te voederen!

3x Ontbijt – Lunch – Diner inclusief

Overnachtingen in River Kwai Jungle Rafts (1) & Home Phutoey River Kwai Resort (2)

22 – 26 november: Bangkok en omgeving

In de vroege ochtend vertrekken we naar Bangkok, maar niet zonder te passeren langs de drijvende markt van Damnern Saduak, waar we de minibus voor een longtail-boot inruilen en langs een prachtige groene oase naar de drijvende markt varen. We houden nog een laatste stop bij de indrukwekkende drakentempel Wat Sampran alvorens we ons in Bangkok installeren voor de volgende 4 nachten. In Bangkok bezoeken we de bijzondere Boeddhistische tempels en paleizen, maken we een fietstocht door het Bang Rak district, doen we een boottocht op een longtail-boot door de klongs en bezoeken we diverse lokale markten en speciale straatjes met de gids. Er is ook wat vrije tijd voorzien om te genieten van het zwembad of zelf op ontdekking te gaan in deze wereldstad.

4x Ontbijt – Diner en 3x Lunch inclusief

 

 

4  overnachtingen in Maitria Mode Sukhumvit (of gelijkwaardig)

26 – 29 november: Cha-Am

We verlaten Bangkok en trekken naar de stranden van Cha-Am voor nog enkele vrije dagen. Hier kunnen we bekomen van de vele indrukken en genieten van het mooie zandstrand of het zwembad. Met een songthaew, een lokaal soort taxi, bereik je eenvoudig het gezellige centrum van Cha-Am. Ook Hua-Hin is niet ver, met vele restaurantjes en diverse nachtmarkten waar je ’s avonds gezellig kunt slenteren. Op eigen houtje kunnen onder andere ook Huai Sai Wildlife center of Sirindhorn Environmental park bezocht worden.
Op 27 november is het bovendien de Thaise feestdag Loi Krathong, het feest van het licht. Duizenden lampen gaan dan de lucht in en bloemenkransjes met kaarsen worden te water gelaten. Een fascinerend schouwspel!

3x Ontbijt inclusief

3 overnachtingen in Veranda Resort & Villa’s (of gelijkwaardig)

29 november: vertrek naar huis & thuiskomst (30 november)

Vandaag laten we helaas Thailand achter ons, maar wel met een rugzak boordevol fantastische herinneringen!

PRIJS

 • De reissom: €3.425
 • Vluchten & ruimbagage inclusief
 • Min. aantal deelnemers: 10
  (indien min. niet wordt behaald kan de reis worden geannuleerd; het bedrag integraal teruggestort)
 • Max. aantal deelnemers: 15

INCLUSIEF

 • Internationale vluchten 

 • Gezelschap van een Vlaamse reisbegeleider en een Thaise gids

 • Alle vervoer ter plaatse volgens programma (privé vervoer met chauffeur)

 • Alle overnachtingen in single kamers

 • Ontbijten, lunches en diners volgens programma (water inclusief)

 • Alle excursies en activiteiten (inclusief toegangsgelden) volgens programma

EXCLUSIEF

 • Andere maaltijden en dranken

 • Fooien & persoonlijke uitgaven

 • Dossierkosten (€35)

 • BELANGRIJK: voor deze reis is een internationaal paspoort nodig

Ik wil mee op deze reis

Algemene en bijzondere voorwaarden

Heb je vragen over deze reis? Twijfel niet om contact op te nemen via onderstaande knop en we beantwoorden je zo snel mogelijk.