11-daagse groepsreis Lesbos

6 – 16 september 2024


 

Lesbos is een van de grotere Griekse eilanden. Het binnenland is dicht begroeid met pijnbomen en op de zacht glooiende heuvels vind je uitgestrekte olijfboomgaarden. Het is ook de bakermat van het bekende Griekse drankje Ouzo. De gemoedelijke sfeer, prachtige stranden, pittoreske plaatsen en onvergetelijke zonsondergangen maken van dit eiland een paradijselijke bestemming.

Deze reis samengevat in enkele punten:

 • 7 nachten in een familiehotel met zwembad in de pittoreske badplaats Petra en 3 nachten in een stadshotel in het cosmopolische Mytlini

 • Elke nacht jouw privé kamer in goede, karaktervolle hotels 

 • Dagelijks leuke excursies en activiteiten:

   • Je bezoekt sfeervolle stadjes, archeologische sites, impressionante kloosters, kastelen en musea en dit meestal met professionele gids, maar ook lokaal erfgoed, watervallen en lekkere wijn- en ouzoproeverijen.

   • Roadtrips door glooiende landschappen, langs mooie uitkijkpunten en prachtige natuur

   • Maar ook tijd om te ontspannen: geniet van het zwembad, strand of een gezellig terrasje

 • Halfpension met water en wijn inclusief (ontbijt + groepslunch of -diner in lokale restaurantjes)

 • Alle vervoer, activiteiten en entreegelden inclusief (volgens programma)

 • Vergezeld van een Vlaamse en een Griekse begeleider die je de mooiste plekken van het eiland tonen

Ontdek hieronder het programma van dag tot dag.
Schrijf je jezelf samen in met een vriend(in) en slapen jullie op dezelfde kamer? Dan krijg je een korting. Neem hiervoor persoonlijk contact op.

PRIJS:  € 2.145,- [single kamer / half pension]

VOLZET

 

 

Ga je mee? Schrijf je hier in!

Algemene en bijzondere voorwaarden

Dag 1: Welkom op Lesbos!

’s Morgens ontmoet iedereen elkaar en begeleider Thomas op Brussels Airport. In de late voormiddag arriveren we dan op het prachtige Lesbos. De eerste beelden vanuit het raampje van het vliegtuig geven al een glimp weer van de schoonheid van het eiland.
Aan de luchthaven staat onze Griekse begeleider Giannis te wachten met ons vervoer. We zetten koers richting het westen van het eiland: Lassia Studios Hotel in Petra. Dan is het tijd voor enkele uren ontspanning aan het zwembad of je kan het alvast het dorpje verkennen. ’s Avonds hebben we ons eerste gezamenlijk groepsdiner.

Diner inbegrepen.

Overnachting: Hotel Lassia Studios, Petra

Dag 2: Gegidst bezoek aan Molyvos

Na een rijkelijk ontbijt trekken we rond 9:30u erop uit. Via een kronkelende weg met aan de ene kant de azuurblauwe Egeïsche zee en aan de andere kant glooiende heuvels vol olijfgaarden, merken we in de verte al snel het stadje Molyvos op. Een prachtig stadje in amfitheaterstijl tegen een heuvel gebouwd en waar een Byzantijns kasteel bovenuit torent. Hier ontmoeten we onze gids, die ons alles over de geschiedenis van dit eens belangrijke stadje vertelt terwijl ze ons meeneemt door de sfeervolle straatjes.
Na de rondleiding houden we ook onze gezamenlijke lunch in Molyvos, waarna we terugkeren naar ons hotel in Petra. Wie wil, kan samen met Thomas en Giannis in de namiddag nog de beroemde Panagia Glykofilousa kerk van Petra bezoeken, gebouwd op een solitaire rots en enkel te bereiken via 114 stenen trappen.

Ontbijt – Lunch inbegrepen.

Overnachting: Hotel Lassia Studios, Petra

Dag 3: Road trip naar het versteende woud

Na het ontbijt zetten we koers naar het zuidwesten want vandaag bezoeken we het bekende versteende woud van Lesbos (één van de grootste en belangrijkste van de wereld!) met onze gids. Recent werden hier nog 50 versteende coniferen van wel 20 miljoen jaar oud ontdekt!  Na een wandeling door het park krijgen we nog een bijkomende presentatie in het Natural History museum in Sigris, waarna we ook onze groepslunch hebben in dit dorpje.
Onderweg terug naar Petra houden we halt op een aantal interessante plaatsen, een mooi klooster bovenop een heuvel, een pittoresk dorpje en een vijver vol moerasschildpadden. 

Ontbijt – Lunch inbegrepen.

Overnachting: Hotel Lassia Studios, Petra

Dag 4: Klapados waterval, Moni Limenos & Kalloni zoutvlakte

Vandaag bezoeken we Klapados. Dit kleine ruïnedorpje is historisch belangrijk omdat het een rol heeft gespeeld in de bevrijding van Lesbos tijdens de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Ottomanen in 1912. Bekender is de waterval van Klapados, met een hoogte van zo’n 15 meter ligt deze in een dicht bebost gebied vlakbij het dorp. Het gebied trekt een variatie aan fauna aan.
Vervolgens gaan we naar het Limonos klooster, één van de belangrijkste van het eiland. Ook de omgeving is impressionant, want het klooster is omringd door meer dan 80 kapelletjes.

Voor de lunch zetten we koers naar Kalloni, een gemoedelijk visserdorpje aan de rustige binnenbaai van Kalloni. Maar we stoppen nog even aan de uitkijktoren aan de zoutvlaktes van Kalloni. Hier wordt nog actief zout gewonnen uit het zeewater en het gebied is rijk aan verschillende soorten exotische trekvogels. Begin september is de kans groot om hier groepen flamingo’s te spotten!
Na de lunch is er nog vrije tijd om het dorpje Kalloni te ontdekken, te genieten op het strand of geïnteresseerden kunnen een bezoekje brengen aan het lokale natuurhistorisch museum.

Ontbijt – Lunch inbegrepen.

Overnachting: Hotel Lassia Studios, Petra

Dag 5: Roadtrip langs kleinschalig erfgoed en een wijndomein

Vandaag maken we een roadtrip richting het zuiden naar het Mythenaeos wijndomein. Onze eerste stop is bij het schattige Panagia-kerkje, idyllisch gelegen vlak aan het water met een uitzicht over de baai van Kalloni.
Daarna vervolgen we onze weg naar Parakoila, hier vinden we te midden van weelderig groene vegetatie een oude Byzantijnse brug over een stroom met kleine watervalletjes. Vlakbij ligt ook de ruïne van een oude Ottomaanse moskee waarvan enkel de minaret nog boven de olijf- en sinaasboomgaarden uittorent.
We zetten onze trip verder richting het dorp Agra, waar we op het pittoreske dorpsplein een koffie kunnen drinken naast een grote holle plataan die omgevormd is tot een kapelletje.
Na een stop aan een uitkijkpunt over de bergen en groene valleien van Lesbos, komen we aan bij Mythenaeos winery voor een rondleiding en natuurlijk kunnen we dat lekkers ook proeven. Nadien volgt een groepslunch in een lokale taverna in het dorp.

Ontbijt – Lunch inbegrepen.

Overnachting: Hotel Lassia Studios, Petra

Dag 6: Olijfoliemuseum, keramiek, bijzondere kerk en idyllische lunchplek

Er staat vandaag weer heel wat interessants op het programma. Na een korte stop bij de Kremasti brug bezoeken we het Museum of Industrial Olive oil, een modern museum waar we meer te weten komen over de geschiedenis van olijfolie, één van de top exportproducten van Griekenland.
Daarna gaan we naar het mooie dorp Mantamados, waar we een pottenbakker aan het werk kunnen zien en waar al zijn handgemaakte keramiek staat uitgestald. Net buiten Mantamados vinden we de Taxiarches-kerk, misschien wel de mooiste kerk van Lebos!

Lunchen doen we in Skala Sikamineas, een echt picture perfect klein vissersplaatsje waarbij de restaurants uitkijken op het kleine Panagia Gorgona kerkje op een rots in de zee, dat door de aanleg van het de haven met het vasteland verbonden werd.

Op de weg terug naar Petra stoppen we nog even bij Kariofylis eco farm, een boerderij met  pauwen, geiten, ezels, reeën, pony’s en vele andere dieren waar ze ook verschillende zelfgemaakte artisanale producten aanbieden.

Ontbijt – Lunch inbegrepen.

Overnachting: Hotel Lassia Studios, Petra

Dag 7: Vrije dag of boottochtje naar Rabbit island

Vandaag een vrije dag om volop te genieten van het zwembad, het strand of om er op eigen houtje op uit te trekken. Voor tips en inspiratie kan je natuurlijk steeds bij de reisleiding terecht. Zo kan je toeristentreintje nemen naar Araxos of Molyvos, een wandeling maken naar de naburige dorpjes Petro en Vafeios.
Voor degenen die willen organiseert de reisleiding een optionele boottrip naar het eilandje Agios Georgios, een piepklein eiland vlak voor de kust van Petra. Het wordt ook wel Rabbit island genoemd door de vele konijnen die hier leven. Verken het eilandje of zwem/snorkel aan het kleine strand van het eiland.

Morgen verhuizen we naar Mytilini, daarom staat er vanavond nog een rijkelijk groepsdiner op de planning. We kiezen voor een impressionante locatie: aan het kasteel van Mylovos bij zonsondergang.

Ontbijt – Diner inbegrepen.

Overnachting: Hotel Lassia Studios, Petra

Dag 8: Tocht naar Mytilini langs archeologische site en impressionante Romeinse aquaducten

Ons laatste ontbijt in Lassia hotel. Tijd om te verhuizen naar de hoofdstad Mytlini, maar dat doen we niet zonder onderweg een aantal interessante stopts te maken. Zo stoppen we bij het Sanctuary van Messon met tempel van Aphrodite en twee goed bewaarde Romeins aquaducten.

Tenslotte komen we aan in Mytlini, de hoofdstad van Lesbos. Hier installeren we ons voor de volgende 3 nachten. Ons hotel ligt vlak aan de mooie haven en het cosmopolische centrum van dit charmante stadje en op slechts 500m van het strand.
’s Avonds trekken we er met zijn allen op uit voor een  gezellig groepsdiner aan het water of in de sfeervolle straatjes van het centrum.

Ontbijt – Diner inbegrepen.

Overnachting: Blue Sea Hotel, Mytilini

Dag 9: Ouzo museum in Plomari & Agiasos village

Vandaag zetten we opnieuw koers naar het zuiden, richting Plomari. Hier vinden we het World Ouzo Museum. Lesbos is de bakermat van het populaire drankje en hier komen we meer te weten over de geschiedenis en de vervaardiging van de enige echte Griekse ouzo. En natuurlijk mag er ook geproefd worden!

Vervolgens kunnen we een korte wandeling maken langs de haven van Plomari of de gezellige binnenstraatjes verkennen op zoek naar een leuk terrasje.
Vervolgens zetten we ons tocht verder richting binnenland, naar het mooie bergdorp Agiasos. Dit dorp met typische architecturale stijl van de Noord-Egeïsche eilanden is één en al gezelligheid. We houden onze groepslunch op een behaaglijk pleintje en nadien is er de tijd om door de pittoreske straten te slenteren, deze zitten vol boetiekjes en winkels met ambachtelijke, handgemaakte producten.

Ontbijt – Lunch inbegrepen.

Overnachting: Blue Sea Hotel, Mytilini

Dag 10: Gegidste stadswandeling en kasteel van Mytilini

Vandaag ontdekken we Mytilini met gids, zo leren we meer bij over de geschiedenis van dit kleurrijke stadje en ontdekken we verborgen straatjes en monumenten. We bezoeken ook het impressionante kasteel met onze gids, dat boven de pastelkleurige gevels uittorent.
In de namiddag volgt nog vrije tijd om te genieten van het strand, een terrasje aan de haven of om rond te kuieren door de pittoreske straatjes.

’s Avonds gaan we een laatste keer uitgebreid dineren in een uitstekend restaurant op wandelafstand van ons hotel.

Ontbijt – Diner inbegrepen.

Overnachting: Blue Sea Hotel, Mytilini

Dag 11: Terug naar huis

Tijdens het laatste ontbijt kunnen we nog even nagenieten van de reis. Daarna keren we terug naar de luchthaven, maar hopelijk is dit geen vaarwel maar een tot ziens!

Prijs

 • De reissom: €2.145,-
 • Vluchten en 20kg ruimbagage inclusief
 • Max. aantal deelnemers: 11

Inclusief

 • Internationale vluchten met TUIfly inclusief ruimbagage
 • Gezelschap van twee ervaren reisbegeleiders, één Belg & één Griek
 • Alle vervoer ter plaatse met comfortabele minivans – volgens programma
 • Overnachtingen in Petra & Mytilini
 • Elke nacht jouw persoonlijke single kamer
 • 10 rijkelijke ontbijten in de hotels
 • Half pension: elke dag een gezamenlijke groepsmaaltijden inclusief
  • 6 lekkere lunches (water & huiswijn steeds inbegrepen)
  • 4 heerlijke groepsdiners (water & huiswijn steeds inbegrepen)
  • groepsmaaltijden zijn meestal in mezzevorm en steeds in lokale tavernas/restaurants
 • Alle toegangsgelden van bezoeken, excursies en activiteiten volgens programma (exclusief eventuele optionele excursies)

Exclusief

 • Andere maaltijden en extra dranken
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Dossierkosten (€25)

Ga je mee? Schrijf je hier in!

Algemene en bijzondere voorwaarden

Heb je vragen over deze reis? Twijfel niet om contact op te nemen via onderstaande knop en we beantwoorden je zo snel mogelijk.