Groepsreis Tenerife 2024

12 tot en met 22 oktober 2024

Tenerife is een van Canarische eilanden. Het noorden weelderig groen met subtropische wouden, pijnboombossen en exotische bloemen en planten. Het toeristischere zuiden is droog en warm en ideaal om te genieten in de zon. We verkennen de natuurlijke schoonheid van het eiland middels verschillende wandelingen en boeiende excursies; de indrukwekkende Cueva del Viento, een bezoek aan een lokale wijnboer, een ontspannende catamarantocht… maar eveneens genieten van het zwembad of op het strand.

Deze reis samengevat in enkele punten:

 • 5 nachten in het bruisende Puerto de la Cruz in het groene noorden en 5 nachten in het gemoedelijke Los Gigantes in het warme zuiden

 • Elke nacht jouw privé kamer in uitstekende hotels 

 • Dagelijks leuke excursies en activiteiten:

   • Verschillende korte en langere wandelingen door de verbazingwekkende natuur

   • Bezoek van stadjes met typische Canarische architectuur en bijzonderheden zoals de Cueva Del Viento

   • Maar ook tijd om te ontspannen: geniet van het zwembad, strand of een gezellig terrasje

 • Halfpension met water inclusief (ontbijt + diner in lokale restaurantjes (in Puerto) of hotel (in Los Gigantes). Ook enkele lunches zijn inbegrepen.

 • Alle vervoer, activiteiten en entreegelden inclusief (volgens programma)

 • Vergezeld van twee Vlaamse begeleiders die je de mooiste plekken van het eiland tonen

Ontdek hieronder het programma van dag tot dag.
Schrijf je jezelf samen in met een vriend(in) en slapen jullie op dezelfde kamer? Dan krijg je een korting, neem hiervoor persoonlijk contact op.

PRIJS:  € 2.375,- [single kamer / half pension]

Ik wil mee op deze reis

Algemene en bijzondere voorwaarden

Dag 1: Aankomst in Tenerife

Vandaag start eindelijk die reis waar je al maanden van droomt. Op de luchthaven ontmoet je de begeleiders en jouw medereizigers. Eenmaal aan boord van het vliegtuig kan je eindelijk dat boek lezen waar je niet aan toe kwam.

Eenmaal op Tenerifiaanse bodem regelen de begeleiders de minivans, die ons transport zullen zijn voor de komende week. Tijdens de rit naar Puerto De La Cruz, onze basis voor het eerste deel van de reis, stoppen we nog voor een bezoek aan Candelaria.

In Puerto de la Cruz kennis met het charmante stadshotel met zwembad op het dak en fantastisch uitzicht. Hier installeren we ons voor de komende 5 nachten. Vanavond staat ook het eerste groepsdiner op de planning. We kiezen hiervoor een gezellig lokaal restaurantje.

Diner inbegrepen

Overnachting: Hotel Dwo Nopal***

Dag 2: La Laguna & Anaga National Park

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt staat er vandaag meteen één van de hoogtepunten op het programma: ons bezoek aan het stadje San Cristobal de La Laguna (kortweg La Laguna) en een wandeling door het subtropisch regenwoud van Anaga!

Eerste stop: La Laguna. We bevinden ons in UNESCO-werelderfgoed. De kleurrijke herenhuizen met grote ramen, barretjes en traditionele winkels in typische Canarische stijl dragen bij aan de sfeer van dit levendige oude stadje

Vervolgens trekken we het Anaga nationaal park in. Het fenomenale Anaga-gebergte, met een overweldigende natuurpracht van subtropisch woud en vergezichten, is ons decor voor een schilderachtige luswandeling rond Mirador Cruz del Carmen. Maar eerst komen we op krachten met een lunch in een finca aan het begin van het nationaal park.

Bij terugkomt in Puerto de la Cruz is er nog wat vrije tijd voorzien en ’s avonds het groepsdiner in een restaurant met héérlijke paella-gerechten.

Ontbijt – Diner inbegrepen

Overnachting: Hotel Dwo Nopal***

Dag 3: Natuurpracht van het noorden

Vandaag gaan we een verder genieten van de prachtige natuur in het noorden. Niet zover van ons hotel bevindt zich de Barranco de Ruiz, ook wel de groene barranco of kloof van het eiland genoemd. Dit gebied vormt het laatste deel van een beschermde natuurgebied waar je kan genieten van een grote verscheidenheid aan flora.

Van hieruit maken we een maken we een behaaglijke wandeling tussen de bananenplantages tot we in het dorpje San Juan de la Rambla komen. Een prachtige route! In San Juan treffen we de Charco de la Laja, een charco is een natuurlijk gevormd zwembad en hier kunnen we ons dus aan een plonsje wagen.

Na de lunch in San Juan keren we terug naar Puerto de la Cruz en is er nog wat tijd om te relaxen voordat we ’s avonds opnieuw gezellig met de hele groep gaan eten.

Ontbijt – Diner inbegrepen

Overnachting: Hotel Dwo Nopal***

Dag 4: Cueva del Viento

Tenerife is een vulkanisch eiland en vandaag leren we hier heel wat over bij. De Cueva del Viento is met 18km het langste vulkanische kanaal van de Europese Unie. De grot bestaat uit een labyrinth van onderaardse gangen op drie verschillende niveau’s waar je haar geomorfologische schoonheid kunt bewonderen. Met een gepassioneerde gids bezoeken we de prachtige buitenomgeving en zo’n 200m van de grotten, een klein stukje dat veilig toegankelijk is gemaakt voor bezoekers.

Na de excursie vervolgen we onze weg richting Icod de los Vinos om te lunchen en de beroemde Drakenbloedboom te spotten.

Ontbijt – Diner inbegrepen

Overnachting: Hotel Dwo Nopal***

Dag 5: Rambla Castro

Vandaag maken een schilderachtige wandeling van een goeie 4 km langs de noordkust van het eiland. De wandeling brengt ons onder andere langs La Casa de Gordejuela en het fort van San Fernando, bruggetjes, honderden palmbomen, een bananenplantage en vele prachtige uitzichten. Uiteindelijk komen we uit bij Mirador San Pedro, waar we ook zullen lunchen.

Na de lunch keren we terug naar ons hotel en zijn er enkele uren vrije tijd om te genieten van het zwembad of een laatste keer door Puerto de la Cruz te flaneren voordat we ons gezamenlijk diner houden. Morgenochtend moeten we inpakken!

Ontbijt – Diner inbegrepen

Overnachting: Hotel Dwo Nopal***

Dag 6: Nationaal park Teide & spectaculaire zonsondergang

Vandaag verhuizen we van het noorden naar het zuiden, maar we doen dit niet zonder een volwaardig bezoek aan het Nationaal park van de Teide. Het (letterlijke) hoogtepunt van de reis!

We vertrekken in de vroege namiddag en tijdens deze tocht stoppen we aan verschillende fenomenale uitzichtpunten en in het park zal de natuur je verbazen. Een botanisch park op 2.300m hoogte, bijzondere rotsformaties en wie wil kan (optioneel) met de kabelbaan naar de effectieve top van de Teide, de hoogste top van Spanje.

Ons diner hebben we zelf bij, tapas en cava terwijl we genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Als het helemaal donker is, kan je hier ook ‘stargazen’ en zie je de melkweg.
Tenslotte rijden we langs de andere kant naar beneden, richting ons nieuwe hotel in Los Gigantes.

Ontbijt – Diner inbegrepen

Overnachting: Barceló Santiago – Adults Only****

Dag 7: Vrije dag of naar Masca

Na 5 dagen volop het noorden te verkennen, ben je misschien toe aan een beetje rust. Aan jou de keuze om uit te slapen en te genieten van de vele faciliteiten van het geweldige hotel, het dorp Los Gigantes te verkennen of om met de reisbegeleiding mee te gaan naar Masca, een indrukwekkend dorp in het Teno-gebergte. ‘

’s Avonds en de volgende 4 avonden is het diner in het hotel, waar we op basis van halfpension verblijven.

Ontbijt – Diner inbegrepen

Overnachting: Barceló Santiago – Adults Only****

Dag 8: Optionele excursie dolfijnen en walvissen spotten

Vandaag een vrije dag of wie wil heeft de kans om Flipper en Free Willy van dichtbij te zien (circa €65). Tenerife is de perfecte plek is om dolfijnen en walvissen te spotten. We trekken erop uit met de boot en genieten van Tenerife’s mooiste wateren. Niet enkel het prachtige uitzicht en dolfijnen maar ook drankjes en een sandwichlunch zijn inbegrepen.

In de vroege namiddag meren we terug aan. Een wandeling over de dijk, een terrasje, een duik in de zee of toch gaan luieren aan het zwembad van het hotel? Jij beslist.

Ontbijt – Lunch (bij excursie) – Diner inbegrepen

Overnachting: Barceló Santiago – Adults Only****

Dag 9: Kustwandeling Paseo de Punta Blanca

Vandaag maken we vanuit Los Gigantes een makkelijke, maar interessante kustwandeling van 8km richting het dorp Playa San Juan. Onderweg passeren we bijzondere stranden met zuiver, maar gitzwart zand (een frisse duik kan altijd!). We passeren ook langs charco’s, beach barratjes, bananenplantages, uitkijkpunten en gezellige dorpjes zoals Alcalá waar we een drankstop kunnen houden. Eenmaal aangekomen in Playa San Juan is er natuurlijk de mogelijkheid om te lunchen en het dorp te verkennen.

Ontbijt – Diner inbegrepen

Overnachting: Barceló Santiago – Adults Only****

Dag 10: Bezoek aan Finca Ecologica en wijnbouwer in de heuvels

We rijden richting een bijzondere finca ecologica en bodega. Het is een echte oase te midden van de heuvels met wijngaarden zover het oog kan reiken. De Teide op de achtergrond maakt het plaatje compleet.
We krijgen een rondleiding en proeven ook enkele (sprankelende) wijnen van eigen makelij, gevolgd door een héérlijke, authentiek Tenerifiaanse bergmaaltijd.

Na de lunch keren we terug naar ons hotel en is er nog ruim de tijd om een laatste keer te genieten van het zwembad of het strand.

Ontbijt – Lunch – Diner inbegrepen

Overnachting: Barceló Santiago – Adults Only****

Dag 11: Laatste ontbijt en afscheid

Na een laatste ontbijt is het tijd om de koffers terug in te laden en rijden we richting het vliegveld. Het is helaas tijd om afscheid te nemen van Tenerife en van elkaar… maar hopelijk is dit geen vaarwel maar een tot ziens!

Tot volgend jaar?

PRIJS

De reissom bedraagt €2375
Max. aantal deelnemers: 10

INCLUSIEF

 • Internationale vluchten met TUIFLY (20kg ruimbagage inbegrepen)

 • Gezelschap van twee enthousiaste begeleiders

 • Alle vervoer met comfortabele minivans

 • 5 overnachtingen in een hotel in Noord-Tenerife (DWO NOPAL***)

 • 5 overnachtingen in een hotel in Zuid-Tenerife (BARCELO SANTIAGO****)

 • Elke nacht jouw persoonlijke single kamer*
 • 7 rijkelijke ontbijten in groepsverband

 • Halfpension met water steeds inbegrepen
  • Elke ochtend ontbijt in het hotel
  • 4 uitgebreide diners in lokale restaurants in Puerto de la Cruz
  • Tapas-diner met cava en frisdrank bij zonsondergang op de Teide
  • 5x diner in hotel Barcelo Santiago
 • Lunch in de finca econologica en lunch op de boot (indien je de optionele boottocht neemt)
 • Alle vernoemde excursies en activiteiten

 • Alle toegangsgelden van bezoeken volgens programma

   

  * Tenzij met twee ingeschreven en gebruikmakend van de korting

 

EXCLUSIEF

 • Andere maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Dossierkosten (€35)

Ik wil mee op deze reis

Algemene en bijzondere voorwaarden

Heb je vragen over deze reis? Twijfel niet om contact op te nemen via onderstaande knop en we beantwoorden je zo snel mogelijk.